Novi Sad – novi događaj

Novi Sad – novi događaj

September 28, 2013
|
comments off
|

Novi Sad, 28.09.2013.

U skladu sa tradicijom, privredno društvo LAYON d.o.o. organizovalo je kurs kontinuirane edukacije koji je održan u subotu, 28.09.2013., u amfiteatru Medicinskog fakulteta u Novom Sadu.

Pred mnogobrojnom publikom koju su činili zaposleni u zdravstvenim ustanovama u Novom Sadu i okolini, predavanje sa temom „Bolesti tonzila i neophodnost laboratorijskih analiza“ održali su Dr Branko Plazinčić, spec. ORL, i Dragana Tucaković, dipl.ph-medicinski biohemičar.

Govoreći o akutnim i hroničnim bolestima tonzila, Dr Plazinčić je kroz primere iz svakodnevne prakse ukazao na značaj laboratorijskih analiza u diferencijalnoj dijagnostici ovih oboljenja.

Kako sve laboratorijske analize započinju vađenjem krvi, mr Dragana je predstavila VACUETTE proizvode koji se za tu namenu koriste a čiji je proizvođač kompanija Greiner Bio-One iz Austrije. Poseban akcenat je stavljen na tzv. „safety“ proizvode koji pružaju potpunu zaštitu zdravstvenog osoblja i pacijenata od povreda ubodom na iglu.

Po završenom predavanju prisutnima se na odzivu i izdvojenom vremenu zahvalio g-din Milan Smiljanić, direktor LAYON-a, i pozvao ih da druženje nastave koktelom.

Podršku u organizaciji skupa je i ovog puta pružila Asocijacija laboratorijskih tehnologa i tehničara Srbije a njihov predsednik, g-din Branimir Spasojević, zabeležio je sve okom svoje kamere.

SR | EN