Vojnomedicinska akademija i LAYON – saradnja koja traje

Vojnomedicinska akademija i LAYON – saradnja koja traje

May 29, 2019
|

Beograd, 28.05.2019.

I ove godine u saradnji sa Asocijacijom laboratorijskih tehnologa i tehničara i Institutom za medicinsku biohemiju Vojnomedicinske akademije organizovali smo kontinuiranu medicinsku edukaciju sa temama:

  • Hemoliza kao kriterijum za odbacivanje krvi – predavač Sandra Stošić, spec.med.biohemije i
  • Laboratorijski nalazi pacijenata obolelih od sistemskog eritemskog lupusa – predavač Svetlana Tozev, VSMT

 

Pored akreditovanih, prisutni su sa velikom pažnjom ispratili i predavanje koleginice Ljiljane Jovanović, visokog strukovnog medicinskog tehnologa Instituta za biohemiju Vojnomedicinske akademije sa temom Preanalitička faza u postizanju visokog kvaliteta uzorka za laboratorijsku analizu. Ovo predavanje je kao spoj bogatog radnog iskustva i praktičnog znanja posebno bilo interesantno mladim kolegama koji su tek počeli svoju karijeru u ovoj prestižnoj zdravstvenoj instituciji.

Predstavnica privrednog društva LAYON, mr ph Dragana Vilić, iskoristila je ovaj skup da prisutnima prikaže nove tehnologije iz portfolia kompanije Greiner Bio-One sa akcentom na VeinViewer® uređaje za detekciju vena i “Safety sisteme” koji štite korisnika od slučajnih povreda ubodom na upotrebljenu, potencijalno infektivnu iglu (Quickshield Complete, Safety Blood Collection Set,…).

Po završetku predavanja svi prisutni su pokazali veliko interesovanje za izložene artikle kao i za stručnu literaturu (brošure, flajere) i uzorke.

U očekivanju novih poseta zdravstvenim ustanovama i organizovanja novih kontinuiranih medicinskih edukacija, sa velikim entuzijazmom završili smo ovaj skup.

 

SR | EN