Vojnomedicinska akademija i LAYON – saradnja koja traje

Vojnomedicinska akademija i LAYON – saradnja koja traje

May 29, 2019
|

Beograd, 28.05.2019.

I ove godine u saradnji sa Asocijacijom laboratorijskih tehnologa i tehničara i Institutom za medicinsku biohemiju Vojnomedicinske akademije organizovali smo kontinuiranu medicinsku edukaciju sa temama:

  • Hemoliza kao kriterijum za odbacivanje krvi – predavač Sandra Stošić, spec.med.biohemije i
  • Laboratorijski nalazi pacijenata obolelih od sistemskog eritemskog lupusa – predavač Svetlana Tozev, VSMT

 

Pored akreditovanog predavanja, prisutni su sa velikom pažnjom ispratili i predavanje koleginice Ljiljane Jovanović, visokog strukovnog medicinskog tehnologa Instituta za biohemiju Vojnomedicinske akademije sa temom Preanalitička faza u postizanju visokog kvaliteta uzorka za laboratorijsku analizu.

Sva predavanja su prisutnima pružila nova saznanja, a predavanje njihove koleginice Jovanović bilo je spoj iskustva i znanja posebno interesantno za mlade kolege koji su tek počeli svoju karijeru u ovoj prestižnoj zdravstvenoj instituciji.

Predstavnica privrednog društva LAYON, mr ph Dragana Vilić, iskoristila je ovaj skup da prisutnima prikaže nove tehnologije iz portfolia kompanije Greiner Bio-One sa akcentom na VeinViewer®  i Safety sisteme (Quickshield Complete, Safety Blood Collection Set  itd).

Po završetku predavanja svi prisutni su pokazali veliko interesovanje za izložene artikle kao i za stručnu literaturu (brošure, flajere) i uzorke.

U očekivanju novih poseta zdravstvenim ustanovama u cilju organizovanja kontinuirane medicinske edukacije koje su u planu do kraja juna sa velikim entuzijazmom smo završili ovaj skup.

 

SR | EN