VESTI

 • Nova akreditovana predavanja

  • Beograd, 15.03.2018.

   Privredno društvo „Layon“ d.o.o. već nekoliko godina organizuje kurseve kontinuirane medicinske edukacije (KME) kao još jedan vid podrške kupcima. Sva predavanja akreditovana su od strane Zdravstvenog saveta. Veliku pomoć u ovome pruža nam Asocijacija laboratorijskih tehničara i tehnologa Srbije (ALTTS).

   Trudimo se da naši kursevi KME budu dostupni svim korisnicima VACUETTE® proizvoda za uzorkovanje krvi a prvi ovogodišnji održan je 15.03.2018. u Beogradu,  u hotelu „Nevski“ na Dorćolu.

   Salu je ispunilo preko 150 zainteresovanih slušalaca koji su želeli da prošire svoja znanja o značaju određivanja feritina, prokalcitonina i sinovijalne  tečnosti ali i da zajedno sa g-dinom Andreas Mayr-om, predavačem iz kompanije Greiner Bio-One GmbH iz Austrije, prođu kroz 19 koraka pravilnog uzorkovanja krvi. Ovom prilikom praktično je predstavljen „Vein Viewer“, aparat koji daje vizuelni prikaz vena pacijenta.

   U diskusiju nakon završenog predavanja uključio se veliki broj prisutnih. Veoma je bila interesantna razmena iskustava  o preanalitici kako beogradskih kolega međusobno tako i u poređenju sa načinom rada u Austriji.

   Na kraju su svi dobili priliku da isprobaju „Vein Viewer“ koji je po svojim performansama jedinstven na tržištu i od ove godine će biti dostupan u Srbiji.

    

SR | EN