VESTI

 • Tara 2019.

  • Tara, 31.10.-03.11.2019.

   Privredno društvo LAYON doo godinama unazad ima uspešnu saradnju sa Asocijacijom laboratorijskih tehnologa i tehničara Srbije (ALTTS) koja je odavno prerasla u prijateljstvo.

   LAYON je i ove godine podržao ALTTS u organizaciji njihovog najvećeg godišnjeg simpozijuma pod nazivom „Dani laboratorijske dijagnostike Republike Srbije sa međunarodnim učešćem TARA 2019.“

   Razmeni iskustava i znanja iz struke doprinelo je više od 350 učesnika iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Crne Gore kroz brojna predavanja i poster prezentacije.

   Učesnici su osim za praktična znanja bili zainteresovani i za novitete u oblasti pribora za uzorkovanje biološkog materijala koje je LAYON predstavio na svom štandu. Najveću pažnju privukli su zatvoreni VACUETTE® sistemi za uzorkovanje urina ozbirom da njihova široka primena još uvek nije zaživela u Srbiji a za mnoge je ovo bila prilika da ih prvi put vide. Veliko interesovanje bilo je za i VACUETTE® CCM urin epruvete koje obezbeđuju stabilnost uzorka urina tokom 48 časova na sobnoj temperaturi zbog čega se preporučuju za transport i mikrobiološke analize.

    

SR | EN